Виставка Ірини Чмелик

Запрошуємо на відкриття виставки “Янголи і крила” 🤍
Виставка «Янголи і крила» експонується в межах арт-проєкту «БОГ МІЖ НАМИ», куратором якого є Valerij Tverdokhlib.
«Янголи і крила» – це творчий соціальний проєкт, що складається з портретних зображень дітей, які стали янголами, а також пейзажів та квіткових композицій Уляни Белей, талановитої і сильної дівчини, мешканки Будиночок сиріт з інвалідністю “Оселя Віри, Надії та Любові”
Графічні портретні зображення дітей з різних куточків України авторства Ірини Чмелик – нагадування про те, що росія вбиває найцінніше – наше майбутнє, і є присвятою усім невинним жертвам цієї кривавої російсько-української війни… Водночас, попри біль щоденних втрат, ми мусимо зберегти пам’ять про кожного, чиє життя обірвала війна.
В умовах повномасштабного вторгнення окремі теми і проблеми залишаються поза увагою. Представлені на виставці роботи Уляни Белей – можливість і необхідність говорити про тих, хто живе і творить у цих складних обставинах, кожного дня долаючи неймовірні складнощі в побуті. Водночас, має неймовірне бажання малювати і відкривати цей світ, втілювати своє бачення й емоції в мистецтві, ділитися ними з оточуючими. Їхня щоденна боротьба надихає, їхнє оптимістичне відношення до життя не залишає байдужим. Тут розкриваються справжні щирі почуття й унікальний погляд на навколишній світ, їхня стійкість і сила духу може стати мотиватором для кожного з нас.
Картини Уляни Белей – це крила надії, які огортають у періоди відчаю і переживань.
У рамках виставки демонструється відео на пісню Руслана Горового та Євгена Турчинова «Малюй малий», що вміщує зображення й інформацію про загиблих маленьких українців, малюнки Уляни Белей – мешканки будинку сиріт з інвалідністю «Оселя Віри, Надії, Любові» та дитячі малюнки з усієї України, що надійшли на конкурс, ініційований івано-франківським митцем Ярема Стецик «Для Бога я створю найкраще». Це відео – присвята і подяка Юркові Стецику, воїну, музиканту, художнику, сину, брату, другу. Творчому і чистому душею. Тому, хто запалює серця. І поки є хоч краплинка надії – ми продовжуватимемо вірити і сподіватися.
Виставка «Янголи і крила» – присвята усім воїнам (вчорашнім дітям, батькам, братам і сестрам), хто боровся і продовжує боротися за свободу України, хто захищає нас і дає можливість втілювати свої творчі задуми. Виставка зроблена з великою вдячністю кожному, хто поклав своє життя, хто зараз проходить реабілітацію, і усім, хто нині чекає повернення воїнів до родин і друзів із перемогою.

https://www.facebook.com/events/694132986067735?ref=newsfeed