21 березня 2019 року в Навчально-науковому Інституті мистецтв проводилися засідання підсекцій за участю студентів у рамках щорічної звітної наукової конференції Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

У роботі підсекцій, організованих Кафедра дизайну і теорії мистецтва(підсекція теорії та історії мистецтва та підсекція дизайну середовища), взяли участь 16 студентів. Їхні доповіді присвячувалися як актуальним проблемам сучасного художнього життя, так і мистецтву минулих епох. Варто відзначити намагання більшості доповідачів розглянути художні явища в їх динамічному розвитку, визначити їх місце в культурі сьогодення, простежити процес їх трансформації в проектній творчості митців-дизайнерів, розкрити роль давніх мистецьких форм у нинішній художній культурі. Саме в такому аспекті прозвучали доповіді Юлії Бєляєвої, Галини Пастух, Людмили Охват, Анни Назарук, Ірини Русінкевич, Ольги Пилипенко, Анни Постранської, Христини Гнатюк, Вікторії Межинської , Ірини Дзиндри, Марії Чижовської.

Тематичний діапазон підготованих виголошених текстів засвідчив багатогранність мистецтвознавчих студентських зацікавлень. Це і мистецтво мультиплікації, і сучасна європейська пластика, і концептуальність підходу до реконструкції чи музеєфікації історичних та промислових об’єктів, і новаторські тенденції в ландшафтному дизайні. Кожна доповідь супроводжувалася насиченим візуальним рядом: присутні мали нагоду переглянути на екрані фахово підготовані авторські презентації.

Підсумком роботи підсекцій є ухвала щодо нагородження кількох студентів грамотою або правом опублікувати статтю в збірнику студентських наукових праць «Еврика-ХХ».