У виставковій залі ПНУ відкрили виставку студентів Косівського інституту

Сьогодні, 19 березня, у виставковій залі Прикарпатського національного університету відбулося відкриття виставки курсових та дипломних робіт студентів Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва та Косівського фахового коледжу Львівської національної академії мистецтв. Присутніми були ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда, директорка Косівського інституту Галина Юрчишин, художники, викладачі та студенти Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ.

«Вітаємо наших колег косівчан, викладачів та студентів на цій унікальній виставці! Нічого немає кращого для митця, коли ти пізнаєш його творчість. Мистецьке надбання, яке ми маємо сьогодні, захоплює тих, хто цінить його та дає можливість зрозуміти те, якою є Україна. Адже через мистецтво ми бачимо глибину нації, її коріння. Ми маємо можливість не тільки поспілкуватися, а й познайомитися з новими цікавими тенденціями. Переконаний, що ця виставка є черговим поступовим кроком до розширення наших творчих взаємин, які зараз успішно розвиваються. Приємно й те, що ми маємо таке місце, яке дозволяє нам пропагувати великі мистецькі твори та формувати новий смак мистецтва», – зазначив у вітальному слові ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда.

«Щиро вдячна за запрошення презентувати у вашому університеті нашу мистецьку школу. Тут представлені надзвичайно сучасні роботи. У кожній ви побачити глибоко українське коріння. Ми маємо велику місію зберегти, зафіксувати та осучаснити ті прекрасні тенденції, які закладені у роботах наших митців», – каже директорка інституту Галина Юрчишин.

В експозиції виставки представлено роботи студентів різних років виконання. Творчі пошуки молодих митців під керівництвом досвідчених художників-педагогів переконливо засвідчують, що професійна мистецька школа базується на глибокому вивченні традицій народного мистецтва Гуцульщини, зміцненні взаємозв’язку народного та професійного мистецтва.

Творчі роботи з художнього різьблення по дереву, кераміка, гобелени, малярство, ткацтво й вишивка, вироби зі шкіри та металу відтворюють концептуальну сутність розвитку Косівської мистецької школи, що ґрунтується на автентичній культурі Гуцульщини. Адже змістова компонента фахової мистецької освіти в напрямі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва у Косівському інституті має під собою міцний фундамент народного мистецтва, виплеканого віками.

Кафедра дизайну і теорії мистецтва також відвідала цю виставку та пишаємося побаченим світом мистецтва Косівщини.