Експозиції з «Композиції в дизайні середовища» групи Д-23 за керівництвом Богдана Губаля

22 червня 2023 року Івано-Франківську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. І. Франка відвідав ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктор політичних наук, професор Ігор Євгенович Цепенда.

Ректор ПНУ імені Василя Стефаника Ігор Цепенда завітав до обласної книгозбірні, щоб ознайомитися з експозицією «Композиція в дизайні середовища» – роботами студентів професора кафедри дизайну і теорії мистецтва, заслуженого діяча мистецтв України Богдана Губаля, яка днями відкрилась у літературно-мистецькій залі ІФОУНБ ім. І. Франка.

На виставці презентували свої роботи студенти другого курсу спеціалізації «Дизайн середовища» ННІМ ПНУ ім. В. Стефаника: Адамик Надія, Бейко Ярина, Гав’янець Дарина, Голубка Оксана, Довженко Іліана, Ковач Наталія, Кучер Вікторія, Малько Ангеліна, Петріщак Мар’яна, Пилячик Лілія, Русінко Ольга, Тарнавська Діана, Хименець Віталія, Чабан Вікторія, Щеглюк Катерина.

Богдан Губаль розповів, що представлені роботи є підсумком навчання на спеціалізації «Дизайн середовища», і наголосив, що надалі майбутні фахівці можуть застосовувати свої знання у проєктуванні архітектурних форм.

Ігор Євгенович подякував Богдану Губалю за запрошення на виставку, яка демонструє широкий спектр можливостей і творчий потенціал студентів кафедри за різними напрямами дизайну. Представлення робіт талановитої молоді – це завжди цікава і пізнавальна імпреза та звіт перед громадськістю.

Директорка ІФОУНБ ім. І.Франка Людмила Бабій розповіла Ігорю Цепенді про багатолітню співпрацю з Богданом Губалем, численні презентації його мистецького і наукового доробку, звернула увагу на твори художника, які прикрашають інтер’єр читальних залів бібліотеки. Вона також ознайомила пана ректора з роботою структурних підрозділів обласної книгозбірні, розповіла про популяризацію наукових здобутків вчених ПНУ імені В.Стефаника, зокрема, оцифрування колективної монографії «Помежів’я історій», присвяченої 55-літтю декана факультету туризму університету Володимира Великочого і представлення її в електронній бібліотеці «Культура України», яку акумулює Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого.

Світлини